DEVENTER – Ontwikkelingsmaatschappij Apeldoorn is samen met Nijhuis Bouw de winnaar van het plan KOP Havenkwartier geworden. De jury heeft het plan voor 73 woningen waarvan 56 in het sociale segment positief beoordeeld. Er is grote behoefte aan betaalbare woningen. Het karakteristieke pand ‘De Koopman’ blijft behouden.

Wethouder Frits Rorink: “Dit is 1 van de laatste projecten van het Havenkwartier langs de Mr. de Boerlaan. Het is een gewilde buurt geworden op steenworp afstand van de binnenstad en de IJssel. Ik ben blij dat we hiermee woningen kunnen bieden aan bijvoorbeeld starters zodat wij jong talent in Deventer kunnen behouden.”

Biedboek
In 2020 is een prijsvraag uitgeschreven op basis van een biedboek met randvoorwaarden en wensen. Deventer wil op de locatie aan de Mr. De Boerlaan/Industrieweg betaalbaar wonen realiseren voor verschillende doelgroepen waarbij er veel kwaliteit geboden wordt voor een zo laag mogelijke prijs. De jury oordeelt positief over het plan van OMA/Nijhuis.

Plan
Het ontwerp past binnen het vastgestelde bestemmingsplan. Het wordt een bakstenen gebouw aan de Mr. de Boerlaan. Aan de achterzijde van het gebouw is er parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. Alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte en er is een gezamenlijke groene daktuin. Aan de Scheepvaartstraat blijft het bestaande pand ‘De Koopman’ behouden. Deze wordt ingevuld met een voorziening voor de buurt en een woning.

Vorig artikelOerdijk dicht vanwege bomen kappen
Volgend artikelElektrisch voetveer in Deventer gearriveerd