DEVENTER – Coronatest-deventer.nl biedt nu ook PCR testen en reiscertificaten aan. De PCR (polymerase chain reaction) -test toont de aanwezigheid van een stukje genetisch materiaal van het nieuwe coronavirus aan in neus- en keelslijm. Het is de meest gebruikte en meest betrouwbare test voor het aantonen van het virus. Met een PCR test kunnen we dus zien of u besmet bent Covid-19.

Met een wattenstaafje nemen we een uitstrijk van slijm uit de neus en keel. Dat gaat dan naar een laboratorium in Utrecht waar laboranten de test uitvoeren. Als het virus in uw slijm aanwezig is maakt de PCR test kopietjes van een deel van het virus. Een stukje genetisch materiaal van het virus wordt dan sterk vermenigvuldigd, waardoor het aantoonbaar is. Vervolgens krijgen we de uitslag en binnen 28 uur sturen we het resultaat naar u door per e-mail in het Engels.

De PCR test heeft een hoge testgevoeligheid. Dat betekent dat de test het virus ook oppikt bij iemand die (nog) weinig virus bij zich draagt. Daardoor wordt de test internationaal gezien als de ‘gouden standaard’, dat wil zeggen dat dit als de beste test beschouwd wordt en gebruikt wordt om de betrouwbaarheid van nieuwe testen te onderzoeken.

Reizen en PCR test

Nu het coronavirus een wereldwijde pandemie is, eisen veel landen een non-COVID-19-verklaring of een reiscertificaat om het land binnen te kunnen reizen. Met een negatieve PCR test kunt u dus reizen naar landen met een inreisbeperking. Als u bij Coronatest-deventer.nl een afspraak maakt voeren we een PCR test uit. Als de test negatief is sturen wij u uw reiscertificaten toe per email en kunt u op reis.

Wij zijn niet op de hoogte van de regels, voorschriften en veranderingen per land. Voor reisadviezen verwijzen we u graag naar de volgende

pagina’s:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen https://www.anwb.nl/vakantie/coronavirus

Vorig artikel15 jaar Praktijk voor Borstvoeding in Schalkhaar
Volgend artikelDirectie McDonalds gaat zwerfaval opruimen in Deventer