vrijdag, 19 april 2024

Tweede Kamerverkiezingen: De eerste stemmen zijn uitgebracht

DEVENTER – Het kan u niet ontgaan zijn: deze week zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Woensdag is, zoals altijd, de officiële stemdag, maar om in coronatijd het risico op verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen, waren op maandag en vandaag, dinsdag, al veel stembureaus in ons land geopend.

Deventer
In Deventer waren dat er twaalf, waaronder het stadhuis en Deventer Schouwburg. Van deze speciaal in het leven geroepen extra stemdagen mocht in principe iedereen gebruikmaken, maar ze waren met name bedoeld voor kiezers die in coronatijd tot de meest kwetsbare groepen behoren. Tot afgelopen vrijdag kregen kiezers ouder dan 70 jaar bovendien de mogelijkheid om per brief te stemmen. Er kan nog tot woensdagavond 21.00 uur worden gestemd, daarna sluiten alle locaties. 

Vorig artikelDe zondag `onwel` geworden treinreizigers hadden slaaptekort
Volgend artikelEr is één café in Deventer dat wel open mag
error: Content is beschermd!!!