DEVENTER – Na de zomer wordt gestart met de vernieuwing van het Grote Kerkhof en de Stromarkt. Na een zorgvuldig ontwerpproces in samenspraak met omwonenden en andere belanghebbenden, heeft het college nu het definitief ontwerp goedgekeurd.

Wethouder Carlo Verhaar: “De herinrichting van het Grote Kerkhof en de Stromarkt gaat na de zomer van start en dat is fantastisch. Het is een prachtig ontwerp en het maakt van dit deel van de binnenstad een gebied waar je graag wilt verblijven. Daar gaan bewoners, bezoekers en ondernemers van genieten en profijt van hebben.”

Samenwerking
Omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen denken vanaf het begin mee. Dat is ook gebeurd in de laatste fase, waarin alle details moesten worden uitgewerkt. Denk daarbij aan het plaatsen en verplaatsen van ondergrondse afvalcontainers, bomen en groen, en de plekken voor fietsparkeren.

Aanbesteding
Het werk wordt voor de zomer aanbesteed en de werkzaamheden kunnen dan na de zomer starten, naar verwachting medio september. De overlast tijdens het terrassenseizoen zal zoveel mogelijk worden beperkt. In 2022 worden eerst het Grote Kerkhof en daarna de Stromarkt opgeleverd.

Vervolg
Dankzij de bijdrage van de provincie kunnen nu twee pleinen worden aangepakt. Ook is er voldoende voorbereidingsbudget voor de Nieuwe Markt en de tussenliggende starten (Hofstraat en Graven). Voor de realisatie van die plannen is nog een aanvullend budget nodig van circa 2 miljoen euro.

Kijk verder op: Deventer verder met ontwikkeling Lebuinuspleinen | Gemeente Deventer

Vorig artikelCarillonbespeling Goede Vrijdag in het teken van Matthäus Passion
Volgend artikelUitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen voor ondernemers