maandag, 15 april 2024

Vooruitblik op de wedstrijd Go Ahead Eagles – SC Cambuur

FOTO: MBS

DEVENTER – Met een mooie reeks resultaten op zak wacht Go Ahead Eagles vrijdagavond de volgende te nemen horde in de Keuken Kampioen Divisie. Een uitdagende horde en een goede graadmeter, aangezien koploper SC Cambuur een bezoek brengt aan De Adelaarshorst.

Dat Go Ahead Eagles qua overwinningen de ploeg in vorm is, kan inmiddels wel gesteld worden. Dat SC Cambuur een goed seizoen draait, is ook wel duidelijk. Het maakt de wedstrijd van vrijdagavond er eentje om naar uit te kijken, vindt Kees van Wonderen. “Dit wordt de tot nu toe meest interessante wedstrijd van het seizoen”, aldus de coach. “Onze verdediging is erg stabiel gebleken, terwijl aan de andere kant de aanvallende kwaliteiten van Cambuur natuurlijk ook duidelijk zichtbaar zijn. Het is een lastig te bespelen ploeg met een duidelijke filosofie en speelwijze.” 

Naast de speelwijze heeft Van Wonderen ook bewondering voor het proces van de Friese ploeg. “Jarenlang hebben ze aan dit team gebouwd en het staat eigenlijk al twee jaar uitstekend. Dat maakt deze wedstrijd een mooi meetmoment voor ons om te zien hoe stabiel we zelf als ploeg zijn.” Bovendien kan Go Ahead Eagles bij winst periodekampioen worden, mits De Graafschap morgenavond zonder winst van het veld stapt op bezoek bij Telstar. “Natuurlijk is het hartstikke leuk als je die derde periodetitel wint”, meent Van Wonderen. “Maar we focussen ons gewoon op het winnen van die wedstrijd. Daarna zien we wel verder. Veel druk voelen we ook niet echt in aanloop naar deze wedstrijd. Het is niet iets wat ik proef binnen de spelersgroep.” 

Die druk was misschien anders geweest als er publiek in het stadion zou zijn, geeft Van Wonderen aan. “Dan heeft zo´n wedstrijd een heel andere aanloop. Dat was natuurlijk geweldig geweest; een vol stadion en interactie voelen met het publiek. Dat kan altijd net dat kleine zetje in de rug zijn en net die stimulans geven die spelers nodig hebben.” 

Om die stimulans toch een beetje te geven, zal morgenavond net als tijdens de vorige thuiswedstrijd een van de prachtige doeken van Sfeerteam ADHD op de B-Side liggen. Ook in het uitvak ligt een doek, namens de bezoekers uit Leeuwarden. Een teken van normalisatie en gastvrijheid waar Go Ahead Eagles graag aan bijdraagt, zoals VVV-Venlo bijvoorbeeld ook deed bij het onderlinge bekertreffen. 

Vrijdagavond kan Kees van Wonderen wederom beschikken over Martijn Berden. “Die is de vorige wedstrijd goed doorgekomen”, vertelt de coach. Wie ten opzichte van vorige week niet kan spelen, is Erkan Eyibil, die te veel last heeft van zijn hamstring. Naast Eyibil zijn Sam Crowther, Mitchel Michaelis en Frank Ross niet wedstrijdfit voor de wedstrijd tegen SC Cambuur. 

Vorig artikelGeld voor extra activiteiten voor jongeren in coronatijd
Volgend artikelOntwerp-wijzigingsplan Brinkgarage ter inzage
error: Content is beschermd!!!