Wat mag wel?
Op zaterdagmorgen liep ik over de coronamarkt op de Brink. Lopend, want ondanks dat er weinig volk was, werd mij door een Boa verzocht de fiets weg te zetten. ‘Ook niet lopen met de fiets aan de hand?’ ‘Nee, niet aan de hand.’ ‘Ja, maar?’ Niets aan de hand zul je bedoelen, zucht.’ Wat mag wel tegenwoordig? Ik mag op de markt alleen producten kopen die je in je mond kan stoppen of in een vaas kunt zetten. Jammer, want ik had net een paar nieuwe knopen en zomersokken nodig. Hoe gaat het met die andere marktlui? De lui van de non-food producten. Redden ze het nog? Komen ze nog terug? Ik slenterde wat verder langs de verlaten terrassen. ‘Meneer, het is hier éénrichtingsverkeer, u moet de pijlen volgen.’

Na een volledige ronde over de markt kwam ik bij verschillende viskramen terecht. Gezellig. Welke van de drie zal ik kiezen? Die met de kortste rij of de langste? Ik heb ooit geleerd dat bij een langere rij het eten beter is. Ik besloot bij de minst drukke een grote bak kibbelingen met flink wat ravigotesaus te bestellen en twee haringen voor thuis. Ik bestel nooit een grote bak kibbelingen. Support your local? Het restje voerde ik uit de hand aan rondscherende en krijsende meeuwen. Wat zijn ze snel en agressief. Mag dit wel? Ik besloot voor de broodnodige vitamines flink wat perssinaasappelen te kopen. Thuisgekomen perste ik alle sinaasappels van oranje compleet en helemaal tot de laatste druppel uit, linksom en rechtsom. Tot er echt totaal geen sjeu meer was overgebleven.