DIEPENVEEN – Het is alweer het tweede aspergeseizoen in Corona-tijd… Wat hopen we allemaal dat binnenkort alle maatregelen verder versoepeld kunnen worden, zodat mensen weer onbezorgd samen kunnen komen of uit eten kunnen gaan. Tot die tijd kunt u zelf in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zetten met: Sallandse asperges!

Al ruim 35 jaar worden er bij aspergeboerderij ’de Boerkamp’ in Diepenveen asperges geteeld en verkocht in de eigen winkel. Door de jaren heen heeft het bedrijf een mooie klantenkring opgebouwd, sommigen halen zelfs wekelijk asperges om in het relatief korte seizoen (zo’n 10 weken per jaar) volop te kunnen genieten van deze heerlijk zachte en gezonde groente.

Zeker nu mensen door de Corona-maatregelen niet uit eten kunnen en dus noodgedwongen vaker (of altijd) thuis eten, is het fijn om toch in een handomdraai een bijzondere, overheerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten. Bij aspergeboerderij ‘de Boerkamp’ kunt u alles halen voor zo’n complete traditionele aspergemaaltijd: uiteraard asperges (geschild verkrijgbaar), maar ook nieuwe aardappelen, ham, eieren, boter, saus en enkele witte wijnen die zeer geschikt zijn om erbij te serveren. Op de website van het bedrijf vindt u ook tips voor alternatieve recepten zoals aspergepasta’s, -salades, gegratineerde asperges uit de oven, etc.

De aspergewinkel aan de Oranjelaan 19 in Diepenveen is dagelijks geopend: op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zondag tussen 11.00 en 12.00 uur. Om ervoor te zorgen dat iedereen ruim voldoende afstand van elkaar kan houden, vindt de verkoop buiten plaats. Een overkapping is aanwezig. Meer informatie is te vinden op www.deboerkamp.nl.