donderdag, 18 april 2024

Burgerhaven mag testen voor toegang

DEVENTER – Tot en met 30 april vinden in de cultuursector pilots plaats om ervaringen op te doen met een (snel)testinfrastructuur. Burgerhaven is aangewezen als locatie die mee mag doen aan de landelijke pilots en de concerten van Wende, DeWolff en Spinvis zijn hiervoor geselecteerd.

Sneltesten kunnen een belangrijk instrument worden om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Met deze pilots gaat de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten onderzoeken. 

Het Burgerweeshuis is dan ook heel blij om aan dit onderzoek te mogen meewerken en daarbij de nieuwe locatie Burgerhaven voor het eerst te kunnen gebruiken voor Wende (22 april), DeWolff (23 april) en Spinvis (24 april). Voor het optreden van DeWolff (zie foto) zijn nog kaarten verkrijgbaar, de andere concerten zijn uitverkocht. 

Na maandenlang de agenda leeg te vegen en concerten te verplaatsen, kan het Burgerweeshuis in het kader van de landelijke pilot ‘Testen voor Toegang’ eindelijk het programma door laten gaan in Burgerhaven, in een veilige setting en met inachtneming van het coronaprotocol. De shows in Burgerhaven zijn seated. Er staan vaste, luxe bioscoopstoelen in het pand en bezoekers kunnen vanaf hun plek met hun telefoon een drankje bestellen. Zo hoeven ze zo min mogelijk te lopen. 

Bezoekers zijn in het kader van de pilot verplicht om zich kort voor het concert te laten testen en hebben alleen toegang met een negatieve testuitslag.

Vorig artikelErnstig ongeval op Oerdijk in Deventer: 17 jarige fietser overleden
Volgend artikelWandel mee op koningsdag met dé Deventer Koningstocht!
error: Content is beschermd!!!