DEVENTER – De Billy Boem club gaat weer van start in gemeente Deventer op dinsdag 4 mei om 15.15 uur. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een gezin met stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Tactus de doe-praatclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan.

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders een aantal bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel van hen”, legt Deirdre uit. “’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

Deelname aan de cursus is kosteloos. Aanmelden kan via: https://www.impluz.nl/cursussen/billy-boem-8-12-jaarof stuur een mail naar info@impluz.nl

Vorig artikelUnieke regenton voor fans Go Ahead Eagles
Volgend artikelOnline discobingo van de Schalkse Vrouwen