DEVENTER – Moestuinieren helpt kinderen om meer groenten te laten eten. Hoe leuk is het dan om je eigen moestuintje te beginnen?!

Samen moestuinieren is kinderspel… je kunt al starten met een klein stukje tuin, een bak of een pot. Zelfs voor op het balkon zijn er talloze mogelijkheden. De Leukste Moestuin helpt je graag op weg en heeft alle ingrediënten voor het aanleggen van je eigen moestuin. De Leukste Moestuin laat zien dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en ook nog eens hartstikke leuk is om te doen!

De Deventer eigenaresse Marije Woertman verkoopt o.a. complete moestuinstartpakketten, mini kweektuinsetjes (fruit, groenten, kruiden of eetbare bloemen), houten moestuinbakken, kweekkassen, kindertuingereedschap en diverse soorten makkelijke groentezaden. Marije test alles eerst uitvoerig samen met haar kinderen. Ze heeft sinds januari 2021 een volkstuin van 150m2 aan de Rijksstraatweg in Twello, waar ze zelf groenten verbouwt in houten moestuinbakken.

De moestuin is een voorbeeld kindermoestuin om te laten zien dat samen moestuinierenkinderspel is. Zo vind je er bijvoorbeeld een bonentipi, een heuse blotenvoetenpad, een zelfgemaakt insectenhotel en staan er nog meer leuke kindermoestuinprojecten op de planning.

Marije hoopt met haar voorbeeld moestuin ouders en kinderen maar ook scholen, kinderopvang, BSO en andere instellingen die werken met kinderen te inspireren. De Leukste Moestuin focust zich niet alleen op het kweken van groente en fruit, maar ook op de natuur.

www.deleukstemoestuinshop.nl

Vorig artikelZus Bar-Kitchen bezorgt op Welle terras
Volgend artikelBorrelen in het park met MEES