DEVENTER – Woensdagochtend 28 april om 10.00 uur zal Özcan Akyol zijn favoriete boekhandel Praamstra symbolisch heropenen. Dit feestelijke moment gebeurt uiteraard met inachtneming van de coronaregels. Onder het motto ‘Wij openen de boekhandel’ knipt Eus een lint door en wordt hij verwelkomd als eerste klant van de dag.

Met deze symbolische actie wordt gevierd dat de boekhandels in Nederland weer bezocht kunnen worden zonder afspraak. Door het hele land zullen schrijvers hun favoriete boekhandel heropenen. Deze nieuwe #steunjeboekhandel-actie met paginagrote krantenadvertenties en een landelijke radiospot wijst zoveel mogelijk Nederlanders op het belang van de boekhandel en het lezen van boeken. Onder andere Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Daphne Deckers, Ronald Giphart, Manon Sikkel, Gio Lippens, Nynke de Jong, Özcan Akyol, Thomas Olde Heuvelt, Frank Westerman en Simone van der Vlugt zorgen dat er in iedere provincie een feestelijk moment is. 
Boekenweek 

Nu de boekhandels weer kunnen worden bezocht zonder afspraak, staat ook de Boekenweek 2021 gepland. Van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni wordt de Boekenweek gevierd. Het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets en het Boekenweekessay van Roxane van Iperen zijn dan eindelijk door heel Nederland te lezen. Om de drukte te spreiden en winkel- en bibliotheekbezoek voor iedereen veilig te houden, zijn deze uitgaven de hele maand juni beschikbaar. 

Vorig artikelBrand bij kantoorgroothandel Stamacon aan de Hanzeweg in Deventer
Volgend artikel100 jaar Vetkampstraat: jubileumduel, wedstrijdpakket en retrotenue