DEVENTER – Wie kent ‘m niet, Rien Renema, oud eigenaar van de kledingzaak Futura en kunstenaar in de lange Bisschopstraat. Rien is op het terrein van de oude Gasfabriek een ‘Dome’ aan het bouwen van houten planken voor de IJsselbiënnale 2021. “Het moet een stilte ‘Dome’ worden. Mensen kunnen hier straks tijdens de IJsselbiënnale 2021 even tot hun zelf komen”, vertelt Rien.

De IJsselbiënnale is een manifestatie die gaat over de verhouding tussen mens en landschap. Aanleiding én thema is de impact van klimaatverandering op ons landschap: een even urgent als relevant onderwerp dat de samenleving voor forse dilemma’s en discussies stelt. We kunnen dit probleem alleen het hoofd bieden als we bereid zijn tot een fundamentele verandering van attitude. Dat vraagt om een andere manier van kijken naar onszelf en onze omgeving. Het is op dit vlak dat juist kunst een bijdrage kan leveren.

Vorig artikelZOALS JIJ. Een nieuw initiatief voor en door jonge vrouwen in Deventer
Volgend artikelEikenprocessierups app nu voor heel Nederland