DEVENTER – Of er aanstaande zondag supporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd tegen Helmond Sport, is helaas nog steeds onduidelijk. Mocht die duidelijkheid er aanstaande woensdag om 18:00 uur nog steeds niet zijn, dan hakt Go Ahead Eagles noodgedwongen zelf de knoop door.

Tijdens de afgelopen speelronde in de Eredivisie en de wedstrijden van aanstaande vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie was/is een beperkt aantal toeschouwers aanwezig. Deze wedstrijden vallen onder de landelijke publiekspilot met sneltesten. Doordat de wedstrijd tegen Helmond Sport in mei plaatsvindt, viel deze in eerste instantie niet onder deze pilot. Wel was de verwachting dat er tegen die tijd een wet van kracht zou zijn, die beperkt publiek – onder meer bij deze wedstrijd – mogelijk zou maken. De bekrachtiging van deze wet laat echter nog op zich wachten.

Momenteel stellen club, gemeente, KNVB en Coöperatie Eerste Divisie alles in het werk om onder meer de wedstrijd tegen Helmond Sport toegankelijk te maken voor publiek. Ditzelfde geldt voor de andere wedstrijden in deze speelronde op maandag, zodat op die manier de hele speelronde onder de pilot valt. Hierbij zijn de partijen echter afhankelijk van de besluitvorming in politiek Den Haag.

“We zijn al weken intensief bezig met deze situatie”, legt algemeen directeur Jan Willem van Dop uit. “We snappen dat er niet 1, 2, 3 een besluit kan worden genomen, maar aan de andere kant hebben wij ook de tijd nodig om alles goed te organiseren. Temeer doordat alle bezoekers eerst getest moeten worden in – zoals het er zich nu laat aanzien – Apeldoorn. Wij, maar ook onze supporters, hebben wel genoeg tijd nodig om daarvoor alles goed te regelen. Vandaar dat we nu als club hebben gezegd: als er woensdag om 18:00 uur nog steeds geen uitsluitsel is, hakken we zelf de knoop door en wordt de wedstrijd zonder publiek gespeeld. Hoe ongelofelijk jammer natuurlijk ook. Maar daar voorkom je wel een grote chaos mee als we pas pak ‘m beet vrijdagmiddag meer zouden horen. Uiteraard hopen we nog steeds op een ‘go’ voor woensdag 18:00 uur.”

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan communiceren we die uiteraard meteen via onze kanalen.

Vorig artikelLaatste week voor Deventer radio en televisie als lokale omroep
Volgend artikelBestellen kaarten Helmond Sport-thuis onder voorbehoud mogelijk