DEVENTER – Met Go Ahead Eagles en Almere City FC staan zaterdagavond de nummers 5 en 3 van de Keuken Kampioen Divisie tegenover elkaar in De Adelaarshorst. Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie is de beslissende fase van seizoen 2020/2021 aangebroken.

Zo hoog mogelijk eindigen is in de slotduels het devies voor Go Ahead Eagles, al is het alleen maar omdat hiermee het thuisvoordeel lonkt tijdens het spelen van de play-offs. Van Wonderen: “Als je afgelopen zondag een punt had gepakt, dan was de tweede plaats nog redelijk in zicht geweest. Dat is nu minder. Uiteraard blijven we in de laatste vijf wedstrijden proberen om erbij te komen, maar dat is er niet gemakkelijker op geworden.”

Een gemakkelijke wedstrijd verwacht Van Wonderen ook niet tegen Almere City FC, dat met drie punten achterstand de naaste achtervolger is van De Graafschap. “Almere City is een stug en goed georganiseerd elftal met Thomas Verheydt als vast aanspeelpunt voorin. Bovendien hebben ze een brede spelersgroep, waardoor ze veel keuzemogelijkheden hebben.”

Daarnaast weet Van Wonderen dat spelhervattingen een geducht wapen zijn van de Flevolanders. Eerder dit seizoen bleek dit al tijdens Almere City FC – Go Ahead Eagles, dat in 3-0 eindigde door drie succesvol genomen hoekschoppen van de Almeerders. “Ons spelaandeel en onze intenties waren toen matig”, blikt Van Wonderen. “De manier waarop we ons nu presenteren en op het veld staan, is totaal anders. Dat hebben we de afgelopen wedstrijden tegen topploegen als NAC Breda en De Graafschap volgens mij wel laten zien.”

Van Wonderen beschikt morgenavond over dezelfde spelersgroep als afgelopen zondag, met uitzondering van Jeroen Veldmate, die op De Vijverberg geblesseerd uitviel. “Het is koffiedik kijken wanneer we hem er weer bij hebben”, geeft Van Wonderen aan. “Dat zullen we echt van week tot week moeten bekijken.” Naast de Eagles-captain moet Go Ahead Eagles het morgen ook stellen zonder de niet wedstrijdfitte Antoine Rabillard, Zakaria Eddahchouri, Sam Crowther, Frank Ross en Mitchel Michaelis. (Bron: GA-Eagles.nl)

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Positief
Volgend artikelUnieke regenton voor fans Go Ahead Eagles