DEVENTER – De clubleiding van Go Ahead Eagles heeft vandaag gesprekken gevoerd met spelers met een aflopend contract, van wie nog niet helemaal duidelijk was hoe hun toekomst eruitzag. Het gesprek met Sam Hendriks zal volgende week nog plaatsvinden.

Jeroen Veldmate
Aanvoerder Jeroen Veldmate gaf gisteren te kennen zelf geen toekomst meer te zien bij Go Ahead Eagles, dus zijn gesprek ging niet door. “Ik heb voor mezelf alles op een rijtje gezet en kwam tot de conclusie dat het me beter lijkt mijn carrière elders voort te zetten”, aldus Veldmate. “Ik proefde de afgelopen maanden in de gesprekken zijn gevoerd te veel twijfel bij de club en dat is voor mij geen goede basis om verder te gaan. Dat neemt niet weg dat ik terugkijk op drie fijne jaren bij Go Ahead Eagles, met drie zeer memorabele ontknopingen. Waarvan de laatste natuurlijk de allermooiste.”

Technisch manager Paul Bosvelt reageert begripvol op het besluit van de verdediger. “We waren nog graag met Jeroen in gesprek gegaan, maar ik snap zijn beweegredenen voor dit besluit. In de gesprekken bleek dat we niet op één lijn zaten over bepaalde dingen. De twijfel was er in de staf en dus ook leiding en dat was voor ons geen basis om te verlengen. Dit hebben we destijds ook eerlijk richting Jeroen uitgesproken. Jeroen houdt nu de eer aan zichzelf en dat respecteren wij vanzelfsprekend. Hij is de afgelopen jaren een steunpilaar en uithangbord voor onze club geweest en we wensen hem alle goeds toe in de toekomst. We hopen komend seizoen op een gepaste manier in een vol stadion afscheid van hem te kunnen nemen.”

Jacob Mulenga
Voor Jacob Mulenga ziet de club zeker een rol weggelegd in het komende seizoen. Dit is richting de spits uitgesproken. “Hij kan binnen het veld nog zeker zijn waarde hebben, maar ook buiten het veld als mentor voor met name de aanvallers”, legt Paul Bosvelt uit. “Jacob, die aangaf veel respect te hebben voor de club, staat er ook open voor. We hebben afgesproken de komende periode aan beide kanten na te denken over de precieze invulling van zijn rol en daarover in gesprek te blijven.”

Andries Noppert
Met Andries Noppert is afgesproken de komende tijd verder te praten over een langer verblijf in Deventer, in dezelfde rol als die hij vanaf de winterstop vertolkte. Beide partijen gaan deze gesprekken aan vanuit een positieve grondhouding.

Sam Beukema (verkocht aan AZ Alkmaar), Bradly van Hoeven (was gehuurd van Sparta), Mitchel Michaelis, Antoine Rabillard, Wout Droste, Nicolas Abdat, Alessio Budel en Max Leeflang zullen de club verlaten.

“Uiteraard zijn we alle spelers die nu afscheid nemen ontzettend dankbaar voor hun aandeel in dit recordseizoen”, zegt Paul Bosvelt. “Mutaties horen erbij, al zijn we blij dat – in tegenstelling tot voorgaande seizoenen – een aanzienlijk deel van de selectie blijft. Deze gaan we nu versterken. Bovendien zijn we met verschillende jongens in gesprek over contractverlenging.”