DEVENTER – Vanavond kent het reguliere Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2020/2021 een zinderende ontknoping. Vier clubs maken nog kans op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Eén van de uitdagers is Go Ahead Eagles. De belangrijkste informatie op een rij.

Corona maatregelen

In verband met de geldende coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk iets te organiseren bij vertrek en/of terugkomst van de spelersbus, wat de uitkomst van de avond ook is. “Natuurlijk is dat erg jammer”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop, “maar het is tegelijkertijd een logisch gevolg van de coronasituatie in het land.”

Van Dop roept namens de club en gemeente alle supporters op de avond thuis te beleven. “Kom ook alsjeblieft niet naar het stadion, wat er ook gebeurt”, zegt hij. “De spelers en staf voelen jullie steun sowieso al via alle berichten die ze langs zien komen. Mocht de ontknoping van de reguliere competitie toch nog onze kant op vallen, dan zullen we dat feestje uiteraard nog een keer vieren, maar dan wel op een moment dat het daadwerkelijk kan.”

Seizoenkaart verkoop

Morgenavond (woensdag) zal de seizoenkaartverkoop één uur voor aanvang van de wedstrijd worden stopgezet, dus om 19:00 uur. Indien nodig kan de afdeling ticketing dan later die avond de seizoenkaartprijzen aanpassen. De seizoenkaartverkoop zal donderdag om 12:00 uur worden hervat.

Wil je nou zeker zijn van je plek in het stadion volgend jaar? Bestel dan vóór woensdagavond 19:00 uur je seizoenkaart! Dat kan via deze link.

HOME OF EUS

De eerste twee afleveringen van Home of Eus zijn uitgezonden op de clubkanalen van Go Ahead Eagles, op RTV Oost en op ESPN. “We hebben daar veel positieve reacties op mogen ontvangen”, vertelt Wouter Rutgers van de media-afdeling van de club. “Momenteel zijn we druk bezig met het vervolg, al zal het wel iets langer duren totdat er een nieuwe aflevering komt. We werken met een relatief klein team aan de afleveringen, en leggen de focus in deze spannende eindfase van het seizoen op het draaien van deze ontknoping van binnenuit. Zodra er weer ruimte is voor het editen van nieuwe afleveringen, gaan we daar uiteraard meteen mee aan de slag.”

Vorig artikelColumn Mikal Stet: Nixen
Volgend artikelDeventer viert feest: Go Ahead Eagles naar eredivisie (video)