DEVENTER – Inmiddels 76 jaar geleden werden we bevrijd. Bevrijd van de tweede wereldoorlog waarin we werden losgemaakt van de gruwelijke mensenrechtenschending. Op 5 mei staan we samen stil bij onze grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Het zijn mensenrechten die onze menselijke waardigheid zullen beschermen. Vorig jaar zou de viering in teken staan van een ’75 jarig jubileum vrijheid’. Door de corona pandemie is dit natuurlijk afgelast. We spraken Hans Buitenhuis van Engel en Bengel, eigenaar van een pittoresk restaurant op de Brink te Deventer. “Ik vind het belangrijk om de Nederlandse vlag aan mijn gevel te bevestigen en de vrijheid te vieren. Ik plaats deze op 5 mei bij zonsopgang en haal deze pas weg wanneer de zon op mijn terras verdwijnt”.

Aankomende woensdag op 5 mei komt Engel en Bengel in actie. Bij elke 20 euro die er besteed wordt in het restaurant gaat er 2 euro naar Amnesty internationale. “Samen strijden we voor mensenrechten”. Hoe groter de opbrengst en hoe meer mensen er meedoen, hoe groter onze vuist is tegen mensenrechtenschendingen. Het restaurant is geopend van 12.00 tot 18.00 en viert graag samen deze bevrijding op gepaste afstand uiteraard

Vorig artikelBuurtfabriek Voorstad blij met Deventer Doet
Volgend artikelDodenherdenking in Deventer