DEVENTER – Het derde seizoen van Home of Eus wordt uitgezonden bij ESPN. De sportzender heeft de uitzendrechten van de serie verworven. Home of Eus wordt gepresenteerd door schrijver, columnist en documentairemaker Özcan Akyol.

Morgen (zondag) in aanloop naar de jubileumwedstrijd tegen Helmond Sport wordt het eerste deel uitgezonden, op ESPN 3. De rest van de afleveringen volgen de komende weken. Supporters van Go Ahead Eagles kunnen hiervoor ook terecht op de rood-gele clubkanalen.

“Het is natuurlijk heel mooi dat Home of Eus landelijk uitgezonden gaat worden, en dan ook nog eens bij hét sportkanaal van Nederland”, zegt Wouter Rutgers van de media-afdeling van de club. “ESPN ziet ook dat het derde seizoen van Home of Eus bij uitstek interessant is voor elke voetballiefhebber. Niet alleen door de landelijke sympathie die Go Ahead Eagles geniet, maar ook zeker door het unieke inkijkje binnen de club in coronatijd.”

In zijn nieuwe reeks van Home of Eus neemt schrijver, documentairemaker en columnist Özcan Akyol de kijker exclusief mee in de coronabubbel van Go Ahead Eagles. Geen deur blijft gesloten in de belangrijkste fase van het seizoen, waarin spelers, staf en supporters – hoewel op afstand – hun gezamenlijke droom proberen te verwezenlijken: een terugkeer op het hoogste niveau.

En dat in tijden waarin de voetbalstadions voor het eerst in de vaderlandse geschiedenis op slot gingen voor supporters. Eus, zelf supporter van Go Ahead Eagles, begeeft zich met de Rocketboys niet alleen in het kielzog van de selectie en staf, maar steekt ook zijn licht op bij zijn mede-supporters. Hoe gaan zij om met deze onwerkelijke situatie, die hen, zoals supporter Geke Grootenhuis verwoordt: ‘dwingt om hun club in de steek te laten’?

Noot:
Eus en crew worden volgens de geldende protocollen meerdere keren getest op het coronavirus tijdens de opnameperiode.

Vorig artikelBestel een Moederdag pakket bij winkelcentrum Colmschate
Volgend artikelSchalkhaar Life gaat niet door, maar wel online veel leuks