DEVENTER – Zondagmiddag en -avond verzamelden opnieuw honderden jongeren op de verlaagde Wellekade voor een spontaan feest. Op het hoogtepunt waren 200 tot 300 jongeren bij elkaar, waarbij de coronamaatregelen en het alcoholverbod niet werden nageleefd. Met zelf meegenomen luidsprekers werd muziek gedraaid, waarbij luidruchtig werd meegezongen. Dit leidde tot veel overlastmeldingen van omwonenden.

Ook was er veel drank aanwezig en werden er lachgastanks gebracht door bestelbusjes. Rond 23:30 uur arriveerde een eenheid van de politie, welke een controle uitvoerde op de busjes die lachgas vervoerden, maar verder niet ingreep. Agenten ter plaatse gaven aan dat het vanwege veel andere meldingen en weinig capaciteit niet mogelijk was de groep aan te pakken. Rondom de feestlocatie bleef veel afval achter en op de rijbaan en het fietspad werden glazen flessen kapot gegooid.

Ook afgelopen vrijdag- en zaterdagnacht was het erg druk langs de IJssel. Toen greep de politie wel in. Via Instagram laat de politie weten dat er vrijdagavond rond middernacht tientallen bekeuringen zijn uitgedeeld bij een groep van zo’n 100 jongeren die een ‘minifestival’ hielden, waarbij velen zich niet meer door de politie lieten aanspreken. Zaterdagavond zijn er rond 00:30 ook meerdere politiewagens gesignaleerd bij de Wellekade. Het is niet bekend of er toen ook bekeuringen zijn uitgedeeld. De politie roept tot slot via Instagram op om beter te spreiden bij het recreëren langs de IJssel en niet in een grote groep samen te komen, om te voorkomen dat er door de gemeente verdere maatregelen worden getroffen. (Bron: Hanzestad.nl)

Vorig artikelVUE opent op 5 juni extra feestelijk de deuren voor de eerste bezoekers van 2021
Volgend artikelIJsselbiënnale-tentoonstelling in Museum De Waag