vrijdag, 19 april 2024

Tennisclub de Schapekolk viert gouden jubileum

FOTO: deventertennis.nl

BORGELE – Tennisclub de Schapekolk bestaat dit jaar 50 jaar. Een duik in de geschiedenis leert dat de grondlegger van TC de Schapekolk, de heer Heemskerk, in 1968 een stuk land kocht waar de toenmalige boerderij “de Schapekolk” op stond. Dit was de plek waar vroeger de schapen werden gewassen met water uit de kolk voordat zij in Deventer op de veemarkt werden verkocht. In 1971 konden de inwoners van Diepenveen voor het eerst een balletje slaan op hun park! Ja, 50 jaar geleden!

Het grootste gedeelte van de afgelopen 50 jaar was het tennispark dus gevestigd in het hart van het Dorp Diepenveen. De club moest echter een paar jaar geleden noodgedwongen verhuizen naar een andere locatie. De grond waarop de club was gevestigd werd door de toenmalige eigenaar verkocht aan een projectontwikkelaar. Met pijn in het hart werd afscheid genomen van Diepenveen.

Nieuwe locatie op Sportpark Borgele
Op een steenworp afstand van Diepenveen werd gelukkig een nieuwe locatie gevonden. De verhuizing naar Sportpark Borgele pakte prima uit. Een prachtig clubhuis, zes tennisbanen, waarvan vier op de geliefde ondergrond gravel. Uniek in de regio, omdat bijna alle tennisclubs de gravelbanen hebben afgezworen.  De Schapekolk heeft dus zijn draai gevonden en bruist als nooit tevoren.

Deventer Tenniskampioenschappen
Een bijkomend voordeel in dit jubileumjaar is dat de Schapekolk dit jaar de gastheer is van de finales van de Deventer Tenniskampioenschappen. Vorige jaar werd dit geweldige evenement waar tennissers vanuit heel Deventer met elkaar strijden om de titel Deventer Kampioen afgelast door de coronacrisis.  Nu een jaar later kunnen de draaiboeken weer uit de kast en zal de Schapekolk in augustus de Deventer tenniswereld gastvrij verwelkomen op haar park. En als het een beetje meezit een groot feest organiseren tijdens het finaleweekeinde.

Zomer Challenge
De Schapekolk heeft in dit jubileumjaar een hele mooie aanbieding voor mensen die kennis met tennis willen maken. Wil je fit blijven in de zomer en lekker buiten bezig zijn? Dan is de Zomer Challenge een sportieve uitdaging voor jong en oud! Voor slechts 45 euro kun je in de maanden juni, juli, augustus en september vrij tennissen wanneer het jou uitkomt. Als beginner krijg je 2 groepslessen onder begeleiding van onze gecertificeerde parktrainer. En als kers op de taart kun je deelnemen aan het gezellige Zomer Challenge Eindtoernooi. Kijk voor meer informatie en aanmelding Zomer Challenge op http://www.schapekolk.nl
(Bron: Hanzestad.nl)

Vorig artikelDeventer wil een Burgerberaad over klimaat
Volgend artikelInternationale dag van de biodiversiteit op Stadsboerderij Ulebelt
error: Content is beschermd!!!