DEVENTER – Woensdagavond staat de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Met nog vier kanshebbers op directe promotie via de tweede plaats kan het nog alle kanten op in speelronde 38. Eén van die kanshebbers is Go Ahead Eagles, dat het op Woudestein in Rotterdam opneemt tegen Excelsior.

Dát Go Ahead Eagles tot één van de kanshebbers behoort, is volgens trainer Kees van Wonderen een prestatie van formaat. “Het is hartstikke mooi en knap dat we überhaupt nog kans maken op de tweede plek”, aldus de coach. “We hebben een prachtige ontwikkeling doorgemaakt met zijn allen, zowel individueel als tactisch. Ik ben daar erg trots op. Met de tiende begroting van alle clubs in de Keuken Kampioen Divisie was plaatsing voor de play-offs een reëel doel. Dat we dat hebben behaald, is al een goede prestatie, maar we willen meer.”

Los van de eigen prestatie is de ploeg van Kees van Wonderen morgen wel afhankelijk van nummer 2 De Graafschap, dat thuis speelt tegen Helmond Sport. “Wij kijken niet naar die wedstrijd”, aldus Van Wonderen. “Ik heb ook tegen onze spelers gezegd: we moeten gewoon winnen om die derde plaats veilig te stellen. Dat is morgen het voornaamste doel. Die plaats geeft namelijk een goede uitgangspositie voor de play-offs. We hebben geen invloed op de wedstrijd in Doetinchem, dus we moeten in ieder geval zorgen dat we zelf winnen. Dan zien we daarna wel verder.”

Van Wonderen verwacht niet dat Excelsior zich in Rotterdam zonder slag of stoot gewonnen zal geven. (Bron: GA-Eagles.nl)

Vorig artikelKunstcircuit zoekt cultureel ondernemers en kunstenaars voor Wijksafari
Volgend artikelDe Wonderkas vindt stekkie aan de Nieuwe Markt