zondag, 14 april 2024

De routekaart `Wonen en Voorzieningen` voor het dorp Diepenveen is in de maak!

DIEPENVEEN – Op basis van gesprekken per dorp wordt binnen de gemeente Deventer ook de woningbouwambitie voor Diepenveen bepaald. Hiertoe wordt samen met vertegenwoordigers uit elk dorp een vertaling gemaakt naar een concrete woningbouwopgave tussen nu en 2035.

Netwerk Diepenveen 
Netwerk Diepenveen, waarin vertegenwoordigers zitten namens diverse organisaties in het dorp, heeft hierover in 2020 gesprekken met de gemeente gevoerd. Er is toen via Dorpsplein Diepenveen een enquête gehouden (uitslag oktober 2020, te vinden op deze website). Deze enquête is door 129 personen ingevuld. Ongeveer de helft wilde meer woningen in het dorp. De wensen waren met name: woningen voor starters, eengezinswoningen en seniorenwoningen. 

150 woningen tot 2035
De gemeente heeft berekend dat er tot 2035 150 woningen nodig zijn. Dit gaat om 40 woningen voor de opvang van de verdunning, een huishouden bestaat uit steeds minder mensen. Voor de opvang van het woningtekort zijn 60 woningen nodig en voor de groei (migratie) zijn er 50 wenselijk. Het programma zal globaal bestaan uit woningen voor ouderen, betaalbare woningen voor jongeren en een mix voor onder meer gezinnen. Dit zullen huur- en koopwoningen zijn.

Vijf locaties
Er zal natuurlijk moeten worden gekeken waar deze woningbouw het best kan plaatsvinden. Op dit moment liggen er vijf locaties voor waarover wordt nagedacht.

College van B&W
Begin juli wordt de woningbouwopgave, het aantal woningen per kern, in heel Deventer behandeld in het college van burgemeester en wethouders. Rond 9 juli zal deze ambitie worden gepubliceerd.

Betrokkenheid Diepenveners 
Later dit jaar zal verder worden gekeken naar de bouwlocaties en zullen de inwoners van Diepenveen worden betrokken bij de plannen en de mogelijke locaties. Volg daarvoor het nieuws van de gemeente en de informatie op deze website. 

Vorig artikelGo Ahead Eagles opent nieuwe Eredivisieseizoen
Volgend artikelColumn Mikal Stet: Piepvogel
error: Content is beschermd!!!