BATHMEN – Op de snelweg A1 ter hoogte van Bathmen (Deventer richting Hengelo) is inde nacht van donderdag op vrijdag rond 02:00 uur een ernstig ongeval gebeurd. Een vrachtwagenchauffeur met de Russische nationaliteit (in een vrachtwagen van een Deens bedrijf) knalde vol achterop een botsabsorber, welke op de weg stond om werkzaamheden te beveiligen.

De vrachtwagenchauffeur heeft eerst meerdere rode kruizen op de matrixborden boven de weg over het hoofd gezien en knalde vervolgens vol op de wagen met knipperende lichtgevende pijl. De vrachtwagenchauffeur en zijn vrouwelijke passagier konden ondanks de grote schade nog wel zelf uit het voertuig komen en zijn later per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Na de klap schoten de vrachtwagen en botsabsorber nog tientallen meters door. Brokstukken van de wagens lagen verspreid over de weg en door de aanrijding scheurde de brandstoftank van de vrachtwagen. Hierdoor liepen honderden liters diesel uit de wagen, over het asfalt de berm in. De vrachtwagen en botsabsorber zijn beide total loss en worden door een bergingsbedrijf afgesleept. (Bron: transportonline.nl)

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Handdruk
Volgend artikelWitte Anjer Perk voor Deventer Veteranen onthuld