COLMSCHATE – Zondagmiddag rond 12:20 uur brak er een grote brand uit in meerdere schuurtjes achter woningen aan de Koperwiek in Deventer. De grote zwarte rookwolken waren vanuit de wijde omgeving te zien. De brandweer rukte met 3 blusvoertuigen, een hoogwerker en watertankwagen uit om het vuur te bestrijden. Volgens de brandweer was er na het wegbranden van onkruid (door de bewoner) brand ontstaan in een schutting. Door de droogte sloeg het vuur razendsnel om zich heen, en vatte een naastgelegen overkapping/veranda ook vlam. Deze stond vast gebouwd aan de dubbele schuur, ook die stond al snel in lichterlaaie. Vanwege de hevige rookontwikkeling die deels achter de woningen bleef hangen zijn een aantal bewoners uit hun huis gehaald.

De oorzaak van het vuur was opmerkelijk: een bewoner was onkruid aan het wegbranden. Daarbij ontstond vuur dat oversloeg op een schuurtje en veranda/overkapping.

Bij een van de brandende schuren stond een gasfles. De brandweer heeft de gasfles in het zwembadje van een van de buren gegooid om deze te koelen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woningen en had de brand na ongeveer 45 minuten onder controle. De veranda is volledig ingestort, de 2 schuurtjes zijn deels uitgebrand hebben grote schade aan het dak. Er raakte niemand gewond.

Vorig artikelWitte Anjer Perk voor Deventer Veteranen onthuld
Volgend artikelZeldzaam Mooi Markt in Worpplantsoen Deventer