DEVENTER – De politie is in de nacht van zaterdag op zondag ruim 3 uur bezig geweest met het ontruimen van een leegstaand kantoorpand aan de Verzetslaan, waar een illegaal feest werd gegeven. Er bleken daar bijna 300 personen aanwezig te zijn in de kelder onder het pand. De politie ontving rond middernacht meerdere meldingen van geluidsoverlast en kreeg diverse tips over het illegale feest van passanten die grote groepen mensen het pand in zagen gaan. Agenten ter plaatse constateerden al snel dat het om honderden mensen ging en riepen versterking van de ME in.

Het pand werd omsingeld en de aanwezigen zijn één voor één uit de kelder gehaald. Het grootste deel van de feestvierders werkte hier rustig aan mee, zij verlieten op aanwijzing van de agenten het pand en kregen buiten in een soort ‘sluis’ van agenten en handhavers een bekeuring van €95 voor het overtreden van de coronamaatregelen. Wie geen legitimatiebewijs bij zich had kreeg daarvoor nog een bekeuring er bovenop. Enkele tientallen personen vertrokken niet na de oproep van de agenten, maar probeerden via andere uitgangen te vluchten. Dit was zonder succes omdat het pand volledig was omsingeld door agenten en handhavers. Ook verstopten een aantal personen zich in het kantoorpand. Hierop werden 4 ME-teams en meerdere hondengeleiders ingezet om het gehele gebouw uit te kammen.

De Mobiele Eenheid werd hiervoor ingezet vanwege de grootte van het gebouw, uit gevaar voor verzet van de aanwezigen en daaruit volgende gevaarlijke situaties. De is ME beter beschermd en uitgerust voor dit soort geweld. Uiteindelijk is iedereen zonder slag of stoot uit het pand gehaald en met een boete op zak weggestuurd. Er is tot slot 1 persoon aangehouden, de politie kan op dit moment nog geen mededelingen doen over de reden van de aanhouding. Hij was voor zover bekend niet de organisator van het feest, of is in ieder geval niet voor dat feit aangehouden.

Agenten en handhavers van de gemeente Deventer troffen in de kelder een professionele geluidsinstallatie, DJ-set en diverse lichteffecten aan. De apparatuur met een waarde van zeker 10.000 euro is in beslag genomen. Er is vooralsnog niemand bekend of aangehouden als organisator. De politie spreekt over een organisatie die uit meerdere personen moet hebben bestaan, vanwege de grootte en zekere vorm van professionaliteit.

In het kantoorpand wordt aan 5 personen anti-kraak een woonruimte verhuurd. Of deze personen betrokken zijn bij het organiseren of faciliteren van het feest is nog niet bekend. De politie en gemeente gaan onderzoek doen naar de situatie rond het pand. Rond 3:30 uur was de actie afgerond.
(Bron: Hanzestad.nl)

Vorig artikelWeer feestende jongeren langs IJssel: politie grijpt in
Volgend artikelEredivisie-seizoen 2021/2022 start definitief in volle Adelaarshorst