DEVENTER – Juf Isabelle en juf Petra van de Nicolaasschool uit Schalkhaar deden de afgelopen week met groep 7a en 7b de kunstexpeditie voor scholen op het Deventer Vogeleiland. De kinderen kregen in kleine groepjes een afwisselend programma met kunstzinnige opdrachten, die horen bij de kunstwerken van vijf Deventer kunstenaars binnen kunstroute Eilandje. De kunstwerken zelf zijn nog tot 22 augustus te vinden op het Vogeleiland.

Een groepje kinderen werkt aan een picknicktafel met Draagkracht, het drijvende kunstwerk van Elise van der Linden op de achtergrond. “Dit is de leukste opdracht! Je moet zelf een stad vouwen van speciaal papier en daar steentjes in stapelen totdat hij zinkt. In mijn stad paste wel 8 steentjes voordat hij kopje onder ging”, legt Hannah (10) enthousiast uit. “Het was zo cool dat we zoveel verschillende dingen konden doen”, zegt Steef (11) buiten adem, “maar het leukste vond ik het dansen bij de trap boven op de berg!”

Kunstenaar Esmay Groot Koerkamp, die ook de grote vlaggen op het vogeleiland maakte, heeft speciaal voor de scholenexpeditie enge spinnen met duizenden ogen getekend op steigerdoek. “Dat kan eenvoudig vol geborduurd worden met bloedrode maaswol. “Extra bloedig wordt het pas, wanneer je in je vinger prikt”, grinnikt ze. “Het doek gaat naar afloop mee naar school om de klas te versieren.”
De scholenexpeditie als aanvulling op de kunstwandeling Eilandje 2021 is een tegenprestatie van beeldend kunstenaar Loes ten Anscher voor het ontvangen van De Gulden Adelaar, de Deventer Cultuur- en Wetenschapsprijs. Het scholenproject loopt tot aan de zomervakantie.

Vorig artikelKinderfestival ’t Nestje Deventer groot succes
Volgend artikelOefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk te volgen via livestream RTV Oost