DEVENTER – Op vrijdagavond 9 juli vindt in boekhandel Praamstra een tweegesprek plaats tussen Toine Heijmans en Katja Staartjes. Aanleiding is het in maart van Toine Heijmans verschenen nieuwe boek ‘Zuurstofschuld’ dat direct veel lovende persaandacht kreeg. Hoofdpersoon Walter Welzenbach raakt door een vriend verslingerd aan extreem bergbeklimmen en dat gaat zijn leven bepalen. Toine Heijmans schreef eerder onder meer het veel geprezen ‘Op zee’ (2011).

Katja Staartjes was de eerste Nederlandse vrouw op de top van de Mount Everest (1999). Zij schreef een aantal boeken die haar expeditie-ervaringen vertalen naar management-inspiratie, in 2019 nog ‘Topteams’. Maar ook het fraai uitgegeven boek ‘Lopen over de grens’ dat in woord en beeld een voettocht langs de grens tussen Nepal en Tibet beschrijft. Een bijzondere ontmoeting tussen twee schrijvers/klimmers en hun visie op het bergbeklimmen, het hooggebergte en het leven.

Op de verdieping van Praamstra wordt het zo ingericht dat bezoekers op 1,5 m. onderlinge afstand deze bijeenkomst kunnen bijwonen. Daarom is het aantal tickets beperkt tot 30. Vrijdag 9 juli, aanvang 20.00 uur, entree € 10,00 (incl consumptie).
Reserveren in de winkel, per telefoon (0570-675925) of via het formulier op de site.

Vorig artikelSchaatslegende Mark Tuitert op 17 juli bij Boekhandel Broekhuis
Volgend artikelDeventer verplicht zelf wonen in nieuwe koopwoning