zaterdag, 20 april 2024

Oefendagen voor beginnende en ervaren scootmobiel-bestuurders

DEVENTER – Mensen met een scootmobiel kunnen op dinsdag 31 augustus 2021 deelnemen aan een speciale oefendag in Deventer. Zowel theorie als de praktijk van het rijden met de scootmobiel wordt geoefend met instructeurs van VVN. De oefendag helpt de verkeersveiligheid van de scootmobielbestuurders te vergroten.

De scootmobiel is niet meer weg te denken uit het dagelijks verkeer. Maar de bestuurders zijn kwetsbaar: jaarlijks belanden 1000 van hen op de Eerste Hulp van het ziekenhuis. Om de veiligheid te vergroten, zijn er in Deventer jaarlijks enkele scootmobiel-oefendagen. De oefendagen zijn bestemd voor alle bezitters van een scootmobiel, dus niet alleen voor beginners.  

Oefendagen  

De oefendagen zijn een initiatief van de Gemeente Deventer, Stichting Fooruit, en de Scootmobilevereniging de Stokvisrijders. De verkeerskennis van de deelnemers wordt opgefrist en er is aandacht voor het besturen van de scootmobiel.  

Dinsdag 31 augustus vanaf  09.30 uur staat de koffie klaar in de Leeuwenkuil, Zwaluwenburg 6. In de middag is het praktijk gedeelte op de scootmobieloefenbaan van P.W.Janssen. 

Het theorie gedeelte is van 10.00 tot 12.00 uur. Na uw meegebrachte lunch of lunch thuis, is er tussen 13.00 en 16.00 een uur praktijk in kleinere groepen.   

Aanmelden  

Inschrijven kan bij de stichting Fooruit, e-mail welkom@fooruit.nl. of vanaf 16 augustus via telefoonnummer (0570) 64 17 95 op maandag en woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur,  

Mocht u op deze datum verhinderd zijn laat ons dan weten der u in een volgende oefendag geïnteresseerd bent. 

Meer informatie over de oefendagen is te vinden op www.deventer.nl/scootmobieloefenbaan of onder activiteiten op www.fooruit.nl .  

Vorig artikelZomeractiviteiten 2021 in de Lebuïnuskerk Deventer
Volgend artikel25 juli “La Grande Zomerbrocante” op de brink gaat niet door
error: Content is beschermd!!!