DEVENTER – De Bruna in de binnenstad heeft ook dit jaar weer een speciale schoolwinkel. Dit keer niet direct naast de “normale” Bruna winkel in de Korte Bisschopstraat maar nu schuin aan de overkant naast de KPN winkel op nummer 8.

De schoolwinkel was vorig jaar een groot succes volgens eigenaar Erwin Rouwendal. Door de extra ruimte kunnen we een veel groter assortiment laten zien dan wanneer het schoolassortiment een onderdeel is van de “gewone” winkel. We kunnen nu echt heel breed gaan zowel in agenda’s als in schoollijnen. Je kunt het niet zo gek bedenken of we hebben het wel, van passer tot liniaal van rekenmachine tot pennen in alle soorten en maten. De grote collectie rugtassen waaronder het merk Eastpak, Thule en Coocazoo hadden we in de “gewone” winkel nooit op deze wijze kunnen presenteren.

Leuk om te zien is het verschil in aankoopgedrag tussen jongens en meisjes en beginners en gevorderden. De beginnende meiden zijn het meest gepassioneerd in het uitzoeken van schoolspullen. Ze komen vaak meerdere keren met vriendinnen, zussen en moeders. De Jongens zijn wat “cooler” en komen meestal samen met een van de ouders alles in één keer kopen. De gevorderden houden het meer bij de functionele spullen en zijn wat minder gespitst op de trends.

Bruna was altijd al een grote speler in de schoolmarkt maar sinds het verdwijnen van de V&D met de bijbehorende schoolcampus is het marktaandeel aanzienlijk grotere geworden. Erwin Rouwendal: het schoolassortiment van Bruna en V&D lagen altijd al dicht bij elkaar en toen V&D verdween zijn wij fors gegroeid in het schoolassortiment, ook het dealerschap van Eastpak rugtassen hebben we toen gekregen. Het hoofdkantoor van Bruna kijkt en helpt mee aan de ontwikkeling van dit soort pop-up winkel waar in een relatief korte periode één bepaalde assortiment, in dit geval het schoolassortiment, wordt “opgeblazen”. Een interessante ontwikkeling voor de fysieke winkels om het hoofd te bieden aan de concurrentie op internet! In het Deventer Nieuws van komende week heeft Bruna – Cool at Skool een 10% kortingsbon.

Vorig artikelMuurreclame machinefabriek Zandhuis en Zwart wordt teruggebracht
Volgend artikelBakker Bart op winkelcentrum Colmschate gesloten i.v.m. corona