DEVENTER – Tijdens de lockdown begin dit jaar, kwamen violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard op het idee om korte concerten te geven, geheel “Corona-Proof”, gewoon bij de mensen thuis voor de deur met een speciaal hiervoor ingerichte concertbus. Zo werd ‘Het Voordeurconcert’ geboren! Het Fonds Podium Kunsten kende een subsidie toe, en de concerttour werd gepland. Op zondag 21 maart gaf het duo hun eerste Voordeurconcert. En wat een feest was het om weer live voor mensen te kunnen spelen! Dat het een succes was bleek al snel; de aanvragen stroomden binnen en deze week verzorgen Camilla en Josje hun 100e Voordeurconcert.

Het persoonlijke contact en de mogelijkheid om zo dichtbij de muzikanten te zitten in eigen omgeving, maken Het Voordeurconcert tot een unieke en onvergetelijke ervaring. Uiteraard blijft het nog altijd geheel corona-proof dus zelfs de aller kwetsbaarsten kunnen veilig meegenieten. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus eindigt de tour in oost Nederland, waaronder Deventer en omgeving! U kunt hiervan meegenieten door uw eigen Voordeurconcert te boeken via de speciale webpagina waar u alle informatie vindt om een boeking te kunnen doen en een keuze te maken uit de verschillende “concert-menu’s”. Ook zijn hier verschillende live fragmenten van eerdere concerten van Camilla en Josje te beluisteren, zodat u alvast in de stemming kunt komen. Voor meer informatie, bezoek www.hetvoordeurconcert.nl.

Pianiste Josje Goudswaard heeft een bloeiende Pianolespraktijk in Alphen a/d Rijn en zij is pianiste van onder andere het Tuschinski Trio en van violiste Camilla van der Kooij. Onder de internationale pseudoniem Donna Verdell schrijft zij arrangementen en componeert zij muziek voor o.a. piano en harp welke wordt uitgegeven in diverse landen zoals Duitsland, Groot Brittanie en Australië door bladmuziek uitgever Broekmans & van Poppel.

Violiste Camilla van der Kooij is naast klassieke muziek gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zij is violiste van het Red Limo Quartet, van het Tuschinski Trio en The Analogues. Camilla werkte met vele artiesten zoals Wende, Kensington en Janne Schra. Met het Red Limo Quartet speelde zij door heel Europa tijdens de tour van Eddie Vedder (Pearl Jam) en na deze zomer zal zij weer wekelijks te zien zijn in de steigers van het TV programma ‘Matthijs gaat door’.

Vorig artikelGrote brand in flat aan de Johannes van Vlotenlaan
Volgend artikelRode loper van station naar de Brink is klaar (video)