vrijdag, 19 april 2024
FOTO: MBS

Vragen en antwoorden over uw registratie van uw coronavaccinatie

FOTO: MBS

DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis krijgt op het moment telefoontjes en bezoeken van patiënten die in het Deventer Ziekenhuis zijn gevaccineerd en vragen stellen over het coronavaccinatiebewijs.

Vragen en antwoorden over het coronavaccinatiebewijs voor patiënten die in het Deventer Ziekenhuis zijn gevaccineerd: 

Is het kaartje dat ik heb ontvangen bij mijn vaccinatie een officieel vaccinatiebewijs?
Nee. Bij uw vaccinatie heeft u van ons een kaartje ontvangen met de gegevens van uw vaccinatie. Het is belangrijk deze bevestiging goed te bewaren, ook voor uw eigen administratie. De bevestiging is geen officieel vaccinatiebewijs.

Is mijn vaccinatieregistratie bekend bij het RIVM?
Voor patiënten die in het Deventer Ziekenhuis zijn gevaccineerd geldt: het ziekenhuis zorgt ervoor dat uw gegevens, uiteraard alleen na uw toestemming, bij het RIVM terechtkomen.

Mogelijk zijn uw vaccinatiegegevens op dit moment nog niet zichtbaar in MijnRIVM. U kunt er vanuit gaan dat het ziekenhuis – als u hiervoor toestemming heeft gegeven – uw gegevens heeft aangeleverd bij het RIVM. Houdt u wel rekening met een verwerkingstijd. U kunt via MijnRIVM zelf checken of uw vaccinatiegegevens zijn toegevoegd. 

Hoe en vanaf wanneer kan ik mijn Digitaal Corona Certificaat (DCC) opvragen?
Vanaf donderdag 1 juli kunt u via de CoronaCheck app een Digitaal Corona Certificaat (DCC) opvragen voor zowel binnenlands als Europees gebruik. Om bijvoorbeeld mee te reizen. Dit geldt in ieder geval indien u bij ons in het ziekenhuis bent gevaccineerd en heeft aangegeven dat wij uw gegevens mogen delen met het RIVM. Voor het inloggen in de CoronaCheck app heeft u een DigID nodig. 

Indien u geen DigID heeft of op een andere manier geen toegang heeft tot de benodigde digitale middelen, kunt u bellen met de centrale helpdesk van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer: 024-7247247 waar, na een doorverwijzing, een bewijs kan worden geprint en worden opgestuurd naar uw huisadres.
 

Mag ik een stempel in het gele vaccinatieboekje?
Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan kunt u het kaartje met de gegevens van uw vaccinatie bewaren in dit boekje. Het Deventer Ziekenhuis zet op advies van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) geen stempel in het vaccinatieboekje. 

Wanneer u door de GGD geprikt bent (dus NIET door de huisarts, in het ziekenhuis of andere zorginstelling) kunt u de GGD vragen om de coronavaccinatie in het gele boekje te zetten. 

Vorig artikelGoederen voor hennepteelt in beslag genomen in Deventer
Volgend artikelSchaatslegende Mark Tuitert op 17 juli bij Boekhandel Broekhuis
error: Content is beschermd!!!