DEVENTER – Het Welle terras heeft tijdelijk het terras opgeruimd. Ditmaal door het hoge water. Serge en vader Gérard Andree houden de waterstanden bij Lobith nauwlettend in de gaten. Nadat café de Alm ook dicht ging vanwege een corona besmetting is het sluiten van het Welle terras de zoveelste domper voor de horeca familie. Hopelijk zakt het water snel want vanaf zaterdag wordt er heerlijk terrasweer verwacht.

De komende dagen valt er veel neerslag. Er wordt rekening gehouden met hoogwater in de IJssel in Deventer en er worden voorzorgsmaatregelen getroffen. Ondernemers aan de IJssel zijn geïnformeerd en afvalcontainers aan de Kapjeswelle en lage plekken in de uiterwaarden worden tijdelijk verwijderd. De verwachting is dat de containers nog voor of begin van het weekend weer kunnen worden teruggezet, afhankelijk hoe snel het waterpeil weer is gezakt.

Vorig artikelOok DAVO bieren sluit tijdelijk de deuren door corona
Volgend artikelInterview met “Het Deventer Symfonisch Orkest” ze bestaan honderd jaar