DEVENTER – In de R.K. Broederenkerk in de binnenstad van Deventer wordt deze zomer een expositie gehouden over de glas in loodramen. Bij de in totaal 8 ramen staat een groot informatiebord met uitleg over wat er te zien is. Deze tentoonstelling was al eens te bekijken in 2018 en is nu opnieuw in de middeleeuwse kerk neergezet omdat de voorbereidingstijd dit jaar heel beperkt was.

Immers, nog maar kort geleden zijn de Coronamaatregelen versoepeld en heeft men vrijwilligers moeten werven. Nu zijn er steeds 2 kerkenwachten aanwezig voor toezicht en informatie. Voor de kinderen staan er puzzels  en kunnen zij aan een grote tafel speciaal gemaakte kleurplaten van de ramen inkleuren. Er is een boekje over de ramen te koop bij de informatiebalie. De hele kerk is tot en met 10 september 2021 elke vrijdag en zaterdag te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. De bidkapel was en blijft overdag open.

Vorig artikelOefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk te volgen via livestream RTV Oost
Volgend artikelEikenprocessierupsen overzicht nu te zien op landelijke kaart