DEVENTER – In de zomervakantie is het heerlijk toeven bij de Ulebelt. Er zijn allemaal nieuwe bewoners op de Kinderboerderij om kennis mee te maken: geitjes, kippen, kuikens en muisjes. Er is weer alle mogelijkheid om op beide natuurspeelplekken te ravotten met water en zand.

Kinderactiviteiten rondom biodiversiteit

De Biodiversitour is elke dag te lopen, een wandelroute over het terrein met aandacht voor biodiversiteit en tips om zelf aan de slag te gaan. De route kan gelopen met een app of op papier. Vanwege het jaarthema biodiversiteit staan de kinderactiviteiten ook in dit teken. Op woensdag 14 juli gaan we meedoen met de vlindertelling: hoeveel fleurige fladderaars tel jij? Op woensdag 21 juli kunnen kinderen hun eigen mini-insectenhotel komen maken of een eigen happy stone beschilderen en op woensdag 18 augustus kunnen kinderen meedoen aan de BioBlitz: hoe kun je nu goed waarnemen en wat zie je dan allemaal? De kinderactiviteiten zijn inloopactiviteiten, tussen 14.00 en 16.00 uur.

Bovendien hebben we de hele zomer een aantal speurtochten, die je als kind mag komen afhalen. Er is een speurtocht voor de jongste kinderen, van 4-6 jaar en een speurtocht voor kinderen vanaf 7 jaar. Af te halen bij de balie of de stal (in weekenden).

Vers en smakelijk

Daarnaast is er elke woensdagmiddag gelegenheid om dagverse producten te kopen bij de boerderijkraam, net geoogst van eigen land. Ook prachtige boeketten vind je hier. De kraam is open van 12.30-16.30 uur. Moe van spelen en rondkijken? Het terras van de Kikkerkeet is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en staat garant voor heerlijke koffie, taart en ijsjes. Alle details over het zomerprogramma staan op de website vermeld.

Vorig artikelNieuw bestuur Volt Deventer unaniem verkozen
Volgend artikelSpelen in het zand op het Grote Kerkhof opent op 15 juli