DEVENTER – De drukbezochte kunstwandeling Eilandje 2021 op het Deventer Vogeleiland is nog tot en met zondag 22 augustus te beleven. De route met als thema Mens/Natuur gaat langs de kunstwerken van vijf Deventer kunstenaars: Esmay Groot Koerkamp, Marieke de Jong, Elise van der Linden, Lobke Meekes en Femke Teussink. Tentoonstellingsmaker Eva Kleeman en beeldend kunstenaar Loes ten Anscher ontwikkelden de coronaproof kunstwandeling voor de Stichting Vogeleiland Deventer.

Op de laatste dag, 22 augustus, sluit kunstenaar Lobke Meekes om 10:00 uur haar kunstproject af met een rituele handeling: het uitstrooien van humus, ontstaan uit takjes en bladeren die het publiek in haar Baarhuisje heeft gelegd.

Het werk van Elise van der Linden, Draagkracht krijgt een tweede leven: het wordt na afloop van de kunstroute in de slotgracht van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe (Museum de Fundatie) geplaatst.

Kunstwandeling Eilandje: t/m 22 augustus op het Deventer Vogeleiland, Stationsstraat 2. De wandeling is gratis. De bijbehorende Eilandje-trommel met informatie en mini-kunstwerken is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur op te halen bij de kiosk van Parkcafé Mees en bij het VVV, Brink 89 (€ 4,95).