DEVENTER – Weer veilig en vertrouwd genieten van de mooiste voorstellingen en concerten in de Deventer Schouwburg, het kan weer!

Op het programma voor de maanden september t/m december staan zo’n 80 voorstellingen in alle genres, met voor ieder wat wils. Gezellig een drankje of een kop koffie mee de zaal in is geen probleem. De kaartverkoop start op zaterdag 4 september om 10.00 uur. Vrienden van de Deventer Schouwburg kunnen vanaf donderdag 2 september al kaarten kopen!

Grote namen en pareltjes

Grote namen als Herman van Veen, Simone Kleinsma, Ali B. en Dolf Jansen doen de Deventer Schouwburg graag weer aan. Tevens kan je komen genieten van gerenommeerde gezelschappen als Toneelgroep Oostpool, het Nederlands Kamerkoor, Introdans, de Nederlandse Reisopera en het Nieuw Utrechts Toneel.  Voor het gezin is er weer alle aandacht met ‘Juf Roos gaat op avontuur’, ‘De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen’ van Meneer Monster of ‘De grote red je reet show’ van Maas Theater & Dans. En rond de feestdagen eind december bieden het Charkov City Opera & Ballet met ‘de Notenkraker’, The African Mama’s met ‘Winter under the African skies’ en de cultmusical ‘Rocky Horror Show’ hét ultieme kerstuitje!

Bijzondere projecten

Dit najaar is er in de Schouwburg aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld het theatercollege van Dr. Juriaan, ‘Van klacht naar kans’ of in de toneelproductie WRAK van Rose Stories.

Maar ook onze geschiedenis over bijvoorbeeld voormalig Nederlands – Indië komt aankomend seizoen regelmatig aan bod. Dit thema vind je terug in voorstellingen als ‘Ons wereldrijk’ van Hotel Modern en bij ‘Rumah Saya’ van Meraki Theaterproducties.

Hoofdspreker van de vijfde editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing is dit jaar Claudia de  Breij. Zij zal, gebaseerd op het gedachtegoed van de naamgever van deze lezing, haar visie belichten op een actualiteit binnen de huidige samenleving.

Veilig naar het theater
In verband met de geldende overheidsmaatregelen is de Schouwburg genoodzaakt (in ieder geval tot 1 november voor zover nu bekend) om een coronatoegangsbewijs voor alle voorstellingen als voorwaarde voor een bezoek te stellen. Daardoor mag tweederde van de zaalcapaciteit gebruikt worden en kan de verplichte 1,5 meter afstand losgelaten worden. Dit betekent dat er geen 780 maar 500 bezoekers per voorstelling in de Grote Zaal kunnen. Voor de Kleine Zaal geldt voorlopig een maximale capaciteit van 130 bezoekers. In de zalen van de Schouwburg wordt gebruik gemaakt van gefilterde lucht van buiten die niet circuleert. De lucht wordt via het afzuigsysteem weer naar buiten afgevoerd. De luchtventilatie staat ingesteld op vol vermogen, bedoeld voor een volle zaal, terwijl de zalen dus nog niet maximaal gevuld zijn.

Programmering tot en met december

Door de voortdurend veranderende situatie in Nederland omtrent het coronavirus is besloten het theaterseizoen 2021-2022 op te splitsen en te beginnen met de verkoop van de voorstellingen t/m december 2021. Voorstellingen voor de tweede helft van het seizoen (januari t/m juli 2022) gaan in verkoop vanaf 16 oktober. Voor voorstellingen die al verplaatst zijn naar het voorjaar van 2022 kan je al wel kaarten kopen.