DEVENTER – Afgelopen zaterdag werd bij Sportclub Deventer de 7e editie van de Youth Cup gespeeld. Dit jaar met minder betaalde voetbalverenigingen, omdat deze verplichtingen elders hadden, maar ook dit jaar weer met een sterk deelnemersveld vanuit alle hoeken van ons land: AFC Amsterdam, SV Urk, Quick ’20, GVAV Rapiditas, DOVO, Sparta Enschede, Excelsior ’31, Quick 1888, een HHC Hardenberg. Daarnaast deden er dit jaar drie lokale teams mee: onze plaatselijke betaald voetbalclub Go Ahead Eagles, SV Schalkhaar en natuurlijk het eigen JO13 team van Sportclub Deventer.

De finale werd gespeeld door AFC Amsterdam – de winnaar van de 6e editie – en Go Ahead Eagles. Het bleek een zinderende finale: Go Ahead Eagles kwam op voorsprong, maar AFC kwam langszij. In de absolute slotseconde wist Go Ahead toch nog een keer te scoren en werd daarmee voor het eerst de winnaar van de Youth Cup. Het JO13 team van Sportclub won maar liefst drie wedstrijden in de poule. Hierna wisten ze ook de wedstrijd om de vijfde en zesde plek van Schalkhaar te winnen en haalden daarmee een record in de eindstand: de vijfde plaats.

Het was wederom een geslaagde editie van de Youth Cup bij Sportclub Deventer: op naar de achtste in 2022.

Vorig artikelGigantische zandbak op het Grote Kerkhof blijft langer staan
Volgend artikelEen onvergetelijke dag voor jongeren