DEVENTER – In Deventer en omliggende dorpen is de hele zomer wat te doen! Winkels, horeca en culturele instellingen zijn open en er worden, op een coronaproof manier, diverse activiteiten georganiseerd. Van groots en meeslepend tot intiem en boeiend, er is voor ieder wat wils! Breng jij een bezoek aan Deventer en haar dorpskernen? Graag inspireren we je met de leukste uitjes!

Film aan de IJssel
Zomeravonden zijn perfect om te genieten van films in de buitenlucht. Kom jij donderdagavond 9 september de film Babytheeth kijken bij Meadow? Zak langs de IJssel onderuit in een van de vele zitzakken of strandstoelen tussen het licht van de ontstoken kaarsjes en fakkels. Een borrelbox vol lekkere hapjes, heerlijke drankjes en gezellige mensen, dit belooft nu al een fantastische avond te worden. Ben jij er bij? Meer informatie en tickets vind je op www.meadow-deventer.nl

Zondagmiddagconcerten op het vogeleiland
Zondag 12 september komen Saar & Olaf muziek maken op het vogeleiland. Geniet van de mooiste nummers gezongen door Saar welke Olaf begeleidt op een akoestische gitaar. Van meezingers en ingetogen luisterliedjes tot nieuwe songs en evergreens. Op zondag 19 september toont de internationale dansvereniging Chaverim zijn dansen op het vogeleiland. Zij verzorgen deze zondag een gezamenlijke activiteit met het Wereldkoor. Neem jij deel aan een open les van Chaverim of ga je sluit je aan bij het aanleren en zingen van een gezamenlijk lied door het Wereldkoor?

Open monumentendag
In het tweede weekend van september openen diverse monumenten hun deuren tijdens de Open Monumentendag Deventer. Het thema dit jaar is ‘Mijn monument is jouw monument’ waarmee aangesloten wordt op het thema van de Europese monumentendagen: ‘Inclusive Heritage’. Neem op 11 of 12 september een kijkje binnen bij het Penninckshuis, de kerkzaal en VVV Deventer en laat je verbluffen door deze prachtige gebouwen. Meer informatie over de open monumentendag vind je op www.openmonumentendagdeventer.nl

Proef Deventer!
Kom shoppen en laat je inspireren door de kleurrijke zomerse collectie van diverse leuke winkeltjes in de binnenstad. Rust na een shopsessie uit op een van de vele terrassen waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Horecazaken genoeg om

Vorig artikelVakken 6, 7 en 8 toch nog niet geopend in de Adelaarshorst
Volgend artikelGewonden door spekglad fietspad op de Worp