DEVENTER – Fikse korting krijgen op (vr)eetbare struiken en heggen. Dat kan via de Groene Loper Deventer. Iedereen kan meedoen aan deze actie om Deventer te vergroenen. Van particulier tot bedrijf. 

Iedereen is welkom om ideeën in te dienen voor het planten van struiken of heggen in de gemeente Deventer. Of het nou is voor in je tuin of op een bedrijventerrein. De vruchten zijn eetbaar, voor dieren en/of mensen. Twee derde van de struiken betaalt de Groene Loper; je hoeft zelf dus maar een derde te betalen.

Groen idee
Wie een idee heeft voor een plek voor de struiken, kan dat opsturen via www.ulebelt.nl/groeneloper. De Groene Loper geeft samen met de leveranciers advies. Bijvoorbeeld over welke struiken het beste op welke plek kunnen staan. Of over het vragen van toestemming aan de gemeente als het gaat om de openbare ruimte. Als er veel handen nodig zijn, wordt de hulp van vrijwilligers ingezet.
De Groene Loper Deventer werkt samen met de leveranciers Holsto Tuinen & Buitenleven en Hoopheggen. Zij leveren het plantgoed, dat bestaat uit zoveel mogelijk inheemse soorten. Er is keus uit verschillende struiken, waaronder biologische fruitsoorten, zoals rode bes, zwarte bes en kruisbes.

Bomen
De struikenactie is mogelijk door subsidie van de Provincie Overijssel. De provincie geeft ook subsidie op boomaanplant aan particulieren en organisaties. Voor stichtingen en verenigingen is het daarnaast mogelijk om een bijdrage uit het GroenDoen Fonds te ontvangen. Meer informatie staat op: ulebelt.nl/groeneloper.

Vorig artikelNieuw jaarlijks evenement: Okkenbroek Fietst!
Volgend artikelGigantische zandbak op het Grote Kerkhof blijft langer staan