DEVENTER – Op zoek naar verhalen van gewone Deventenaren. Dat is de bedoeling van een nieuw project van erfgoedorganisatie Deventer Verhaal. “Persoonlijke geschiedenissen brengen het verleden tot leven”, aldus directeur Ewout van der Horst. “Wie kan het verhaal over Deventer als marktstad of industriestad beter vertellen dan een markthandelaar of fabrieksmedewerker?”

Erfgoedorganisatie Deventer Verhaal start dit najaar het project #DeventerVerhalen. Deventenaren kunnen zich gratis opgeven als verhalenverzamelaar. Vervolgens krijgen ze drie keer een workshop interviewen en gaan ze op pad om andere Deventenaren te bevragen naar hun persoonlijke binding met de gemeente en de plek waar ze wonen. Wat zijn echte Deventer verhalen? Waar liggen kostbare herinneringen? En wat betekent Deventer voor jou?

De verhalenverzamelaars kunnen zelf kiezen hoe ze de verhalen willen vastleggen: via tekst, podcast, foto of film. Daarvoor worden gratis specialisatie workshops aangeboden. De eerste cursussen starten 23 september en 30 september aanstaande op verschillende plekken in de gemeente Deventer. Aanmelden kan via info@deventerverhaal.nl

De verzamelde verhalen krijgen een plek op een nieuw online platform en worden op verschillende manieren met het publiek gedeeld. Zo vormen sommige verhalen de inspiratiebron voor een theaterproductie of een kunstwerk, en andere verhalen de basis voor een boek of thematentoonstelling in Museum De Waag.

Vaste partner in dit nieuwe verhalenproject is de Bibliotheek Deventer. Daarnaast helpt ook WIjDeventer om het initiatief de komende jaren in de wijken en dorpen uit te rollen. Het project wordt financieel ondersteund door de gemeente Deventer.

Vorig artikelBathmense Kunstmarkt gaat door op 4 september!
Volgend artikelJeu de boulesvereniging DBC Karro-Deux (ruim) 40 jaar jong