DEVENTER – Op 10 september geeft het vocaal kwartet Huygens Consort na een anderhalf jaar corona reces een concert Deventer (Bergkerk). Het concert begint om 20.30u. Het concert is opgezet als een reflectie op 20 jaar nine/eleven en de afgelopen Corona periode en draagt de titel Fallen Towers | Changing Times.

Op het programma o.a. werken van William Byrd, Hildegard von Bingen, John Cage en Hans Tijssen. Medewerking wordt verleend door de Dalfser percussionist Jan Wolfkamp. Samen zullen ze een programma brengen dat bestaat uit klassieke werken, lichte muziek, improvisaties en geluidsfragmenten.

Verder is in het concert de Blasterbeam te horen. De Blasterbeam is een door Hans Tijssen gebouwd snaarinstrument van ruim 4 meter lengte – uniek in Nederland. Hans zal samen met Jan Wolfkamp een aantal improvisaties op dit bijzondere instrument uitvoeren.

Het concert worden ondersteund door een uitgekiend lichtplan van Jan Veldsink en gave videobeelden bewerkt door Frank Boerrigter. Al met al belooft het een zeer gevarieerd, vernieuwend en boeiend programma te worden.

Voor komend concert zijn slechts beperkt kaarten te verkrijgen – maximaal 150. Het concert is alleen toegankelijk met een geldige QR code in de Coronacheck app of een negatief testbewijs.

Kaarten kosten € 20,- in de voorverkoop en € 25,- aan de kassa. Meer info en bestellen: www.huygensmusic.nl

Vorig artikelSpeel Bridge in Bathmen
Volgend artikelNieuw skatepark Rielerenk trekt veel jongeren