DEVENTER – Ook voor Sinterklaas zijn het, net als voor vele anderen, warrige tijden. Kan hij veilig naar Deventer komen? En zo ja, hoe? Al die kinderen, vaders en moeders, opa’s en oma’s aan de kade, in de stad en in een kerk, is dat wel verantwoord?

Op dit moment weet de Deventer Sinterklaas Commissie dat nog niet. Wat ze wel weten is dat het draaiboek met alle regels en afspraken voor alle zekerheid tijdig klaar moet zijn en daar wordt hard aan gewerkt. Als alles door kan gaan zal de Sint met zijn gevolg weer aankomen aan de Wellekade.

Vanaf de Welle gaat de stoet dan niet naar de Lebuïnuskerk, maar naar de Bergkerk, de kerk die officieel de Sint Nicolaaskerk heet.

Dat betekent dat ook de route van de intocht wordt aangepast, maar dat horen en lezen jullie te zijner tijd.

Uiteraard hoopt de commissie dat we de Sint en zijn bonte gevolg dit jaar weer in onze mooie stad mogen begroeten. Eén ding weten we wel: Als hij komt, komt hij anders. U leest er tegen die tijd ongetwijfeld meer over in het Deventer Nieuws en de officiële Deventer Sinterklaaskrant. Want één ding is zeker, de officiële Sinterklaaskrant van Deventer gaat komen.

Deventer Sinterklaas Commissie