DEVENTER – Na een intensieve week voor Go Ahead Eagles staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Zondagmiddag wordt afgereisd naar Alkmaar voor de uitwedstrijd tegen AZ, dat met drie punten uit de eerste vijf wedstrijden naarstig op zoek is naar een goed resultaat.

Een resultaat had Go Ahead Eagles afgelopen woensdag bíjna te pakken, maar een uitstekende wedstrijd tegen PSV werd niet beloond met punten. ”Natuurlijk was dat teleurstellend”, vertelt Kees van Wonderen. ”We waren heel dichtbij een goed resultaat tegen een topclub en iedereen voelde dat er meer inzat. Als je vlak voor tijd door een doelpunt uit een hoekschop nog verliest, is dat zuur.” De teleurstelling in de spelersgroep maakte al snel plaats voor trots, vertelt Van Wonderen. ”De jongens beseffen dat we hebben laten zien dat we het elke tegenstander moeilijk kunnen maken”, aldus de coach. ”Dat merkte je in De Kuip tegen Feyenoord, maar woensdag ook tegen PSV. Dat schept enorm veel vertrouwen voor de toekomst.”

En met dat vertrouwen wordt toegeleefd naar zondag, want dan wacht met AZ-uit wederom een uitdaging voor Go Ahead Eagles. ”Het is de derde zware wedstrijd in acht dagen”, begint Van Wonderen. ”De wedstrijden tegen PEC Zwolle en PSV hebben veel gevraagd van de spelers, vooral mentaal. Het kost veel energie om je te moeten opladen voor zulke duels, om je constant intensief te focussen op een wedstrijd. Maar ik heb het gevoel dat de jongens goed uit de wedstrijd tegen PSV zijn gekomen en dat ze klaar zijn voor AZ. Mentaal én fysiek.”

Ondanks de povere competitiestart van de Alkmaarders verwacht Van Wonderen een lastige wedstrijd. ”AZ is gewoon een uitstekende ploeg waartegen je top moet zijn om een resultaat te halen”, aldus de oefenmeester. ”AZ is voetballend een erg sterk team en ze combineren heel gemakkelijk. Bovendien hebben ze veel individuele kwaliteiten voorin lopen met een goede actie in huis.” Aan Go Ahead Eagles de taak om dat op een goede manier te bespelen, vindt Van Wonderen: ”We moeten, net als bij elke tegenstander, goed de ruimtes benutten op de manier hoe we het geanalyseerd hebben. Je moet onder de druk uit proberen te voetballen, hoe we dat bij Feyenoord ook een aantal keer deden. Dan denk ik dat we er weer een mooie wedstrijd van kunnen maken.” (Bron: GA-Eagles.nl)