DEVENTER – Onlangs werd Deventenaar Zeger Polhuijs in Rome tot priester gewijd. Zeger is 34 jaar en woont al enkele jaren in Rome, waar hij theologie studeerde.

Na de middelbare school in Deventer verhuisde hij naar Amsterdam voor de studie Sociale en Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit aldaar. Daar kwam hij in aanraking met de katholieke geloofsgemeenschap Sant’ Egidio, die gebed combineert met concrete inzet voor de armen. In Nederland is Sant’Egidio onder meer actief in Amsterdam, maar ook in Apeldoorn, met initiatieven voor kinderen, jongeren en ouderen in de periferie van de stad, voor daklozen, nieuwkomers, vluchtelingen en mensen met een beperking. In Deventer is een heel bescheiden initiatief ontstaan met ‘De School van de Vrede’ in ‘De Driehoek’ aan de Rielerweg.

Als student in Amsterdam zette hij de stap om katholiek te worden. En hij ging nog een stap verder. Hij voelde zich geroepen tot het priesterschap. Hij onderzocht zijn roeping in Rome, in de volkswijk Trastevere. Naast de studie zette hij zich in voor de armen in de wijk. Het heeft hem gevormd en zijn roeping uitgezuiverd. In september komt hij naar Nederland voor bezoek aan familie en vrienden. Zeger zal op zondag 12 september om 10.30 uur zijn Eerste Heilige Mis in Deventer opdragen in de Broederenkerk. Na de viering is er gelegenheid om de Neomist te feliciteren.

Vorig artikelHoe en waar kun je Deventer radio ontvangen?
Volgend artikel40 jaar Wereldwinkel Bathmen, Vier het met ons mee!!