DEVENTER – De tijd is daar: De Bloemendal wordt gerenoveerd. U bent het vast met ons eens als we zeggen dat het de hoogste tijd is. Het pand is écht toe aan een renovatie. De Bloemendal is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Dus wij gaan verbouwen.

De Bloemendal is een woon-zorgcentrum voor senioren in de wijk Borgele in Deventer. Het huidige gebouw sluit niet meer goed aan bij de wensen van de huidige gebruikers, zowel voor de bewoners als voor de zakelijke huurders die aanwezig zijn in het gebouw. Het gebouw is verouderd en heeft te maken met leegstand. Dus gaan we renoveren.

En renoveren dat gaat natuurlijk niet zomaar. Tijdens de renovatie moeten we het gebouw natuurlijk verlaten. Inmiddels is er op het terrein van De Bloemendal een nieuw paleisje gebouwd. De keus voor het eigen terrein, en daardoor zo min mogelijk verandering in de leefomgeving van de client, is heel bewust gemaakt. Zo kunnen zij nog wandelen naar hun eigen supermarkt en andere activiteiten in de buurt. Samen met onze cliënten zijn we dinsdag 21 september verhuisd naar deze tijdelijke huisvesting, bestaande uit compleet ingerichte units. Alles zit erop en eraan om zo de zorg te kunnen bieden zoals cliënten dit van ons gewend zijn. De verwachting is dat de renovatie een jaar duurt. Na dit jaar zullen de cliënten hun intrede doen in de nieuwe kamers. Iets wat zij verdienen.

Vorig artikelLebuinus Café op 26 september, 31 oktober en 28 november
Volgend artikelStrijdlustig Go Ahead Eagles verliest nipt van PSV