DEVENTER – Op donderdag 16 september zijn in de 27ste editie van de voorstelling Uitgelezen Verhalen schrijfster Mensje van Keulen en acteur Han Römer te gast in Mimik Deventer. De verhalen die zij voorlezen en voordragen cirkelen rond het thema ‘De loop der dingen’: niet-levende objecten spelen een belangrijke rol in de vertellingen. Ze zijn geschreven door onder meer Maarten Biesheuvel, Vladimir Nabokov, Hanna Bervoets en uiteraard Mensje van Keulen.

 

Van Keulen wordt geïnterviewd door Lyanne Ederveen, bijna afgestudeerd journalist van de Hogeschool Windesheim. Naast topacteur Römer treedt ook vierdejaars student-acteur van ArtEZ Toneelschool Roos Bottinga op. Ter afwisseling klinkt muziek van studenten van het ArtEZ Conservatorium: zangeres Elsa Steixner en pianist Julian Bazzanella.

 

Mensje van Keulen debuteerde in 1972 met de roman Bleekers Zomer dat tot de klassieken van de Nederlandse literatuur wordt gerekend. In datzelfde jaar verscheen haar eerste verhalenbundel Allemaal tranen – het genre waarin zij uitblinkt. In 2021 ontving zij de JMA Biesheuvelprijs voor haar jongste bundel Ik moet u echt iets zeggen. 

 

Han Römer is acteur en regisseur. Hij speelde in een groot aantal tv-series, zoals Citroentje met suiker en Familie van der Ploeg. Hij maakt onderdeel uit van het gezelschap ‘De Ploeg’ waarmee de succesvolle productie Festen dit theaterseizoen hernomen wordt. Han woont sinds vorig jaar in Deventer en doet voor het eerst mee aan Uitgelezen Verhalen.

 

Uitgelezen Verhalen is inmiddels een begrip en heeft een grote schare fans en uitverkochte avonden. Bij een voorstelling van Uitgelezen Verhalen krijg je de mooiste literaire verhalen voorgelezen door geschoolde stemmen. Vandaar het motto ‘Literatuur ontmoet theater’. En wat is er fijner, juist in deze tijd waarin we heel wat cultuur hebben moeten missen, om je te verliezen in een goed verhaal vanaf het toneel?  

  

Omdat Stichting Uitgelezen Verhalen sterk hecht aan het stimuleren van jong talent worden dit theaterseizoen laatstejaars studenten van ArtEZ en Windesheim gevraagd een bijdrage te leveren aan onze unieke voorstellingen. Zij zijn tenslotte de toekomst, ook in de kunst en cultuur én in de media. De student-acteurs worden begeleid door actrice-dramadocent Kathenka Woudenberg en de student-journalist wordt gecoacht door Petra Possel. De studenten doen hierdoor extra ervaring op die bijdraagt aan hun ontwikkeling. Samensteller en presentator van de avond: het vertrouwde gezicht van Pieter van Scherpenberg.

 

Kaarten voor deze voorstelling op donderdag 16 september vanaf 20.00 uur in de serie Uitgelezen Verhalen zijn te koop via de website van Mimik (€ 18,50 p.p. inclusief pauzedrankje, korting voor vrienden, leden Deventer Literair en CJP).

Vorig artikelSing-in bij het Leger des Heils
Volgend artikelDe Steenuil trapt E-waste race 2021 af met wethouder Carlo Verhaar