DEVENTER – Zaterdag 9 oktober organiseert Boekhandel Broekhuis Deventer een knutselmiddag omtrent de legendarische Geronimo Stilton in haar winkel in de Lange Bisschopstraat 7. In het teken van het Kinderboekenweekthema ‘Worden wat ik wil’ kunnen kinderen die dag knutselen, puzzelen, bordspelen en voorlezen. Deelnemers ontvangen na afloop een goodiebag. Het evenement wordt mede georganiseerd door de in Deventer woonachtige ‘assistent’ van Geronimo Stilton.

Geronimo Stilton

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd. Ook in Nederland is het al jaren een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw en van de Britse kaassoort Stilton, die een sterke smaak heeft. In de serie zijn zowel leesboeken als stripboeken rond Geronimo Stilton verschenen, alsmede diverse spin-offs. Boekhandel Broekhuis Deventer presenteert een geheel nieuw assortiment met Stiltonboeken en -artikelen.

Kinderboekenweek 2021

Van 6 tot 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Worden wat je wil is het thema dit jaar. Bette Westera schrijft het geschenk en illustrator Mark Janssen maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, of je vier jaar bent of al tien, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 (en natuurlijk ook daarvoor en daarna) kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! En voor sommige beroepen hoe je niet eens te wachten tot je volwassen bent, kijk maar naar detectives Spekkie en Sproet en brandweerolifantje Spuit Elf!

  • Wanneer: Zaterdag 9 oktober van 10.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 14.30 uur
  • Waar: Boekhandel Broekhuis, Lange Bisschopstraat 7, Deventer
  • Toegang gratis
  • Aanmelden: deventer@boekhandelbroekhuis.nl
Vorig artikelMet opa Henk door Deventer (met video)
Volgend artikelPJB Boeldag Bathmen op zaterdag 23 oktober