DEVENTER – Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf.

Met het beweegprogramma “In Balans” kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

Praktische informatie

In Balans is een groepscursus en bestaat uit:

  • één informatiebijeenkomst
  • drie voorlichtingsbijeenkomsten
  • tien weken trainingsbijeenkomsten

De voorlichtingsbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel.

De gratis informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 oktober van 15.00 – 16.30 uur. Locatie: Carinova, locatie Sint Jozef, Sint Jozefplein 1, Deventer.

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via: jzfysiotherapie@carinova.nl of bellen met 0900 8662, het algemene nummer van Carinova.

De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats op woensdag 3, 10 en 17 november van 15.30 – 17.00 uur. Locatie: Carinova, locatie Sint Jozef, Sint Jozefplein 1, Deventer.

De trainingsbijeenkomsten starten 24 november.

De 3 voorlichtingsbijeenkomsten kosten 50 euro (inclusief cursusboek) en de 10 trainingsbijeenkomsten van 1 uur 100 euro. Na de voorlichtingsbijeenkomsten kunt u kiezen of u verder wilt. Bekijk uw aanvullende verzekering, in enkele gevallen wordt de cursus door de zorgverzekering vergoed.

Carinova zal begin volgend jaar nog een valpreventiecursus organiseren, namelijk “Vallen Verleden Tijd”. Ook is het mogelijk een afspraak voor fysiotherapie te maken om uw evenwicht en valrisico te beoordelen. Informatie over alle cursussen kunt u lezen op www.behandelcentrumcarinova.nl

Wij houden zorgvuldig rekening met de coronamaatregelen.

Vorig artikelBurgerweeshuis zoekt Burger Beurs Talenten 2022!
Volgend artikelGrootschalig Oud & Nieuws event op het Gasfabriek terrein