DEVENTER – De gemeente Deventer krijgt naar verwachting per januari nieuwe stickers voor op de brievenbus. Het systeem wordt omgedraaid. Voortaan krijg je geen reclamedrukwerk maar wel de huis-aan-huisbladen, dus het Deventer Nieuws, in de bus als je geen sticker hebt. Als je wel reclame wilt ontvangen en/of geen huis-aan-huisbladen, kun je dat met een sticker aangeven.

De verwachting is dat hiermee minder reclamefolders en drukwerk nodig is en gemaakt wordt. En dat betekent minder milieubelasting.

Mede om deze verandering in te voeren, is de afvalstoffenverordening aangepast. De nieuwe verordening ligt tot 22 november 2021 ter inzage via Vaststelling Afvalstoffenverordening. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de verordening en kunnen de nieuwe stickers worden ingevoerd. Nadere informatie volgt als het zover is.

Vorig artikelVandaag gaat Deventer inclusief!
Volgend artikelVeel Deventer deelnemers aan Holland Cup 1 De Scheg