SCHALKHAAR – Na de Zomermarkt van juni, die nog beperkt van opzet was met de coronamaatregelen, willen we nu weer helemaal los. De deelnemende kraamhouders zijn enthousiast en met een beetje mooi weer wordt het een gezellige en onderhoudende markt voor jong en oud.

De focus van de markt ligt zoals altijd op voeding en etenswaren, maar er is nu ook weer plaats voor allerlei andere producten. Natuurlijk houden we ons aan de geldende coronamaatregelen, maar gelukkig mag en kan er weer heel veel. Iedereen is van harte welkom op de Spanjaardsdijk 68 te Schalkhaar op zondag 10 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur.

U kunt op de markt ook rondkijken bij Iessel Cider, die zijn begin september neergestreken op  de Oorsprong. Der ciderij van Marin van Sprang en Rob le Rutte is echt de moeite van een bezoekje waard! Als je teveel appels hebt voor je appeltaart en de dagelijkse consumptie, neem ze mee! Voor elke 10 kilo appels krijg je één fles cider van een halve liter terug. Kijk voor meer informatie op www.iesselcider.nl.

Naast Iessel Cider, verkrijgbaar op de kraam van Jan Schenk, komen er kraamhouders uit heel Salland. Op de Oorsprong kun je kennismaken met hun producten, maar ook met de kraamhouders zelf. Zo weet je waar een product vandaan komt en hoe het is gemaakt.

Zo zijn er producten uit de moestuin van de Oorsprong en het voedselbos. En wat te denken van de kruidenmixen van Hermie’s Herbs, lekker eten zonder zout! (Ook geproduceerd op de Oorsprong)

De Oorsprong is een geweldige plek om kennis te maken met de ambachtelijke streekproducten van lokale producenten en van de gebruikers van de gebouwen en het terrein. Met de streekmarkten voegen we een uitje toe aan het aanbod in de omgeving.

Kom kijken wat de deelnemers allemaal te bieden hebben!

  • Wanneer: zondag 10 oktober van 11.00 tot 17.00 uur
  • Waar: locatie “de Oorsprong”, Spanjaardsdijk 68 in Schalkhaar
  • Toegang gratis en vrij parkeren
Vorig artikelPJB Boeldag Bathmen op zaterdag 23 oktober
Volgend artikelCorona vaccinatiebus staat volgende week in Deventer